Top 5 bezienswaardigheden van Bangkok


1) Tempels


Bangkok heeft een flink aantal boeddhistische tempels, die worden in Thailand ‘Wat’ genoemd. De meeste tempels in Bangkok, maar door heel Thailand hebben gouden puntdaken en zijn van binnen en buiten rijkelijk versierd. Eén van de oudste en meeste bekende tempels van Bangkok is de ‘Wat Pho’. Dit is de tempel met de liggende Boeddha. Deze liggende Boeddha is het grootste Boeddha beeld in heel Thailand. Andere bekende tempels zijn: Wat Phra Kaew bij het koninklijke paleis, Wat Arun, Wat Saket, Wat Traimit en Wat Pathum Wanaram. Er zijn verschillende “tempel-tours” te boeken.

2) Koninklijk Paleis van Bangkok

Het koninklijk paleis van Bangkok heeft de naam ‘Phra Borom Maha Ratcha Wang’.  De voormalige koningen van Thailand uit de 18e eeuw waren de bewoners van dit indrukwekkende paleis. Nog altijd wordt het paleis gebruikt voor koninklijke rituelen en plechtigheden. De bijzondere bouw en vele gouden accenten maken dit paleis tot een fenomenale bezienswaardigheid. Binnen de koninklijke muren bevindt zich ook de tempel ‘Wat Phra Kaew’.

Drijvende markt

Bangkok had vele kanalen die in Thailand ‘Khlong’ worden genoemd. Hierdoor had Bangkok de bijnaam “Venetië van het Oosten”. Je leest het goed, had. Steeds meer van deze ‘Khlong’ worden namelijk dicht gegooid met beton zodat men er straten kan bouwen. Vaak waren deze kanalen gevuld met bomvolle bootjes waarin allerlei kleurige en geurige producten werden aangeboden. Gelukkig zijn er nog altijd een paar van deze drijvende markten te vinden. Bijvoorbeeld net buiten Bangkok is er de ‘Amphoe Damnoen Saduak’ markt die zeer de moeite waard is.

3) Chatuchakmarkt 

De Chatuchakmarkt wordt genoemd als grootste markt van Bangkok en misschien wel van de wereld. Plaatselijk onder de bevolking wordt deze markt ook wel ‘JJ’ genoemd. Het ligt dan ook dichtbij de J.J. Mall. Wat ook heel vlakbij ligt is het openbare Chatuchak Park met zijn vele bruggetjes en een treinmuseum. Op de markt duizenden kramen, vind je veel locale producten, kunst, levende dieren, boeken, muziek en bloemen. Op zaterdag en zondag is deze markt te bezoeken.

4) Uitgaansleven

Bangkok kent een zeer gevarieerd uitgaansleven. De Thai zelf is van mening dat het leven plezierig moet zijn en dat zie je terug. Vele bars, restaurants, karaoke tenten, opera’s en verschillende clubs maken Bangkok tot een pretpark qua uitgaansleven. Je vindt deze bars en clubs in de Sukhumvisitstraat en Khao Sanstraat. Maar eigenlijk heeft elke wijk wel zijn eigen uitgaansgebied. Prostitutie is een veelvuldig voorkomend gebeuren in Bangkok. Helemaal zielig is het te weten, dat dit voornamelijk arme plattelandsmeisjes treft, die soms letterlijk zijn ontvoerd om in de prostitutie geld op te gaan leveren. In de uitgaansstraten van de wijk Silom, bij Nana Plaza en Soi Cowboy zie je meisjes genummerd en al de aandacht trekken van de voorbij struinende mannen. Silom is ook bekend in de homoscène. In de wijk Patong zijn vele go-go bars te vinden.

5) Chinatown

De wijk Chinatown is een druk bezochte attractie in Bangkok. In de smalle straten van dit gebied gebeurt van alles. Vele kleine winkeltjes, Chinese tempels, marktkramen, restaurants, eetkraampjes, geneeskundige winkels en goud winkels maken Chinatown tot wat het is. Een uniek en kleurrijke smeltkroes. In Chinatown ligt aan het einde van Yaowarat Road de ‘Wat Trimit’ tempel. Hier is de vijf meter hoge gouden Boeddha te bezichtigen. ‘s Avonds is het het drukst in Chinatown. Het uitgaansleven begint dan, wat ook weer vele toeristen aantrekt.